BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, April 8, 2010

malas ....

alamak terawal la pulak ari ni...mimpi aper la aku boleh dtg awal......kalo ikutkan ati sumpah mmg aku xnk pergi keje....malas thp gaban rasenyer....ari2 mengadap nombor.....boleh juling mate aku....
kan senang kalo duit tu boleh dtg bergolek....

Friday, February 26, 2010

Betul ker ni......

cm xcayer jer....
rase cm mimpi pun ader gak...dah byk kali aku cubit pipi ni...takut2 mimpi ker...cuber kalo korang bayangkan org yang dh lamer kiter suker tibe2 mesej kiter.....mesti time tu rase nk lompat2 cm monyet kan....gembire giler....then ajak kiter kuar....wahhhhhhhhhhh.....lagi ar gembire...
tp sometime aku pikir gak betul ker aper aku buat ni...aku tau dh lamer aku suker die...
die buat hidup aku mcm xtentu arah jer....

alahai....
bahagianye hidup ni....

Saturday, October 31, 2009

TeRINgaT AkU....

Kalo ditanya zaman aper yg paling best....mesti org akan jawab....zaman sekolah lah...sbb time tu mmg best giler......zaman yang byk tinggalkan kenangan....sama jugak macam aku....
kisah ni mase aku tingkatan 4.....di satu asrama yang tak payahlah aku ceritakan......pada mase tu aku baru nk berjinak2 dalam dunia fly menfly ni .......kire nk jdk perintis otai2 yg ader kat sekolah tula.....kitorang bkn aper....sesekali nk ronda2 bandar Muar.....lagipun xsalah kan.....apalagi...aku dengn member2 yang sekepala ngn aku pun berpakat tuk fly malm tu........malam jumaat pulak tu (tak taulah knp kitorang boleh pilih malam tu....mungkin sbb angin sepoi2 bahasa kot).....yang tak boleh bla nya....siap ader plan lagi tu....macam nk pergi merompak pulak....nasib baik xder topeng.....kalo ader mmg kitorang dah pakai dah....nmpk sikit gempak cm citer2 dlm tv.....tepat jer jam 10 mlm kitorang pun keluar dorm perlahan2.....yerla takut nnti budak2 lain yg study perasan pulak......smpi jer kat tepi pagar....kami terus ke kawasan pagar yg selalu digunakan oleh otai2 kami tuk fly......1..2....3....dah lepas...skang giliran aku pulak.....baru jer aku nk panjat pagar....ehem 2......aku dengar suare org berdehem......time tu cuak giler aku....yerla dengan angin sepoi2 bahasa..terang bulan pulak tu.....xmustahil ader "bende2" yang berdiri sebelah aku....tapi biler aku pandang kat belakang.....lagi bertambah cuak.....Kamu org buat aper kat sini hah! Balik! Rupernyer ketua dorm kami.....Ustaz yang agak tua dan terkenal dgn sikap gatal....datang siap bawak rotan lagi tu....mmg cuak.....Esoknyer kami berempat kene paggil di perhimpunan.....dalam kepala aku mesti kitorang sumer kene buang sekolah....maklumlah xder pengalaman lg macam otai2 kitorang.....malu satu hal beb....yerla... depan budak2 lelaki...ader yng senyum2 ader gak yanggeleng 2 kepala.... tp kami try wat kool.....yang tak tahannyer kami berempat kene denda cuci sumer tiolet yg ader.....satu minggu tu....jadilah kami cleaner yg xbertauliah....

Bkn setakat fly jer...byk lagi scene yg aku xboleh luper....Scene di mana kitorang curik tebu ketua dorm kami....Ustaz gatal tula ....mulanya bkn niat kami nk curik....tapi biler sumer dh boring xtau nk watper....tu yang timbul idea tu....lagipun time tu time budak balik kampung.... so mmg tinggal kitorang jerla.....3 lg kawan aku mmg kampung diorang jauh....aku jer yang dekat.....bkn aku xnk balik tp aku malas nk dengar nenek aku berleter.....so aku lebih prefer duduk di hostel...menemani kawan2 aku yang xcukup akal tu....memandangkan kebun ustaz tu berada di belakang hostel kami....so senang la kami menjalankan projek kami.....tgh kami cuber nk patahkan batang tebu.....seekor anjing yang kami org pun tak tau datang dari mane menyalak dan mengejar kami.....apalagi xcukup tanah kami lari......time tu mmg kalah champion yang ader.......tp nasib baik lepas....kalo tak kitorang dh jadik santapan anjing kurap tu...

tula pengalaman yang aku xboleh luper.....biler igt balik terasa nk balik semula ke waktu tu.....but life must go on....pada kawan2 aku....korang mmg best ar.

Wednesday, October 28, 2009

DiSGuiSe

video

TeARs......

LoNeLINeSS yOuR SilEnT whISpEr....

fILL A rIveR oF tEArs thROugH ThE nIGht.....


MeMOrY yOu neVeR LeT mE cRy....


ANd YoU yOu NeVEr sAY gOOdBye....


SOmEtimES oUr TeaRS blInDEd tHE LoVE....


wE loST oUr DrEAms aLonG ThE Way.....


BUt i nEVer thOUght YOu TRaDe yOUr SOul To tHe FatEs.....


NEvEr ThOUght yOu lEAve alONe.....


TiMe tHRoUGh tHe RaIn HaS SeT mE frEE.....


SaNDs oF tIMe wILl kEEp yOu mEMOry....


lOVe eVERlaStINg FadES aWAy.....


ALIve wiTHin yOUr brEAThLeSS HeARt....


DrY yOu tEArS WitH lOVe....

Sunday, October 25, 2009

video